Köpa företag

Att köpa ett företag kan vara ett kostnadseffektivt sätt att expandera. Det är också ett snabbt sätt att komma igång i valet mellan att starta upp ett nytt företag eller köpa ett befintligt företag.

 

Det finns ett stort antal företag som kommer att vara till salu inom de närmaste åren, på grund av ett generationsskifte. Många vill också sälja sina företag eller knoppa av en verksamhet för att det inte passar in i företagets eller koncernens inriktning.

 

Det finns en rad frågor som du måsta ha svar på innan du köper ett företag. En av de viktigaste frågorna är varför företaget är till salu. Det finns många bra och naturliga svar på den frågan. Det kan också vara så att säljaren vet att det kommer att ske negativa förändringar på den marknad som företaget är aktivt.

 

Vi gör omfattande analyser och tar fram ordentlig dokumentation för de företag som vi säljer, för att köparen skall känna trygghet i en viktig affär. Har du själv hittat ett företag du vill förvärva kan vi hjälpa dig med analys och köpehandlingar.